Meer dan de helft van de bevolking betaalt zijn rekeningen niet op tijd, alleen maar omdat ze dat vergeten zijn. Verhuurders die hun huurders niet meer willen herinneren aan de verschuldigde huur, maar ook huurders die hun kredietwaardigheid en huurgeschiedenis willen verbeteren, zouden moeten nadenken over het opzetten van terugkerende betalingen. Wil je meer weten? Bekijk dan deze bron.

Dit biedt huurders een ‘set and forget’-alternatief om ervoor te zorgen dat de huur maandelijks van hun bankrekening wordt afgeschreven. Ook hoeven verhuurders niet de moeite te nemen om te wachten op de betaling van de cheques, naar de bank te gaan om ze te storten en de betalingen in hun administratie op te nemen.

Verhuurders krijgen korting op te late betalingen

Door herinneringen en mededelingen is het voor huurders een stuk makkelijker om te onthouden dat hun huurbetaling snel dichterbij komt. Huurders kunnen namelijk direct geld storten op de bankrekening van hun verhuurders zonder dat ze hun bankgegevens hoeven te kennen. Daarnaast zijn er ook verschillende manieren om de huur online te betalen, bijvoorbeeld door middel van:

  • Websites
  • Tekstberichten

Mobiele Apps

Veel huurders hebben de stress van het realiseren dat hun huur al moet worden betaald. Op dit moment zijn er verschillende mogelijkheden van online betaling die hen de moeite besparen om zich te haasten naar de bank of grondig te zoeken in het huis om hun chequeboekje te zoeken. Ze hoeven alleen maar hun computer te openen of hun telefoon te gebruiken en binnen enkele minuten is hun betaling geregeld.

Huurders kunnen de status van hun rekening altijd en overal bekijken.

Huurders hoeven niet onvoorbereid te worden betrapt op hun factuurstatus. Veel online huurbetaalplatforms laten hen 24 uur per dag, 7 dagen per week hun factuurstatus bekijken. Ook kunnen ze profiteren van een eenvoudige digitale administratie, waardoor ze kunnen afzien van het papierwerk.

Huurbetalingen zijn veiliger

  • Het online betalen van de huur behoort tot de meest veilige opties voor zowel huurders als verhuurders. Huurders hoeven niet bang te zijn dat hun cheques verloren gaan of per post worden gestolen.
  • Online huurbetalingen bieden huurders meer zekerheid. Aan de andere kant bevatten de cheques bankgegevens die op het voorste gedeelte zijn afgedrukt. Huurders die de huur met cheques betalen, zijn daarom eerder geneigd om het slachtoffer te worden van fraude.